Preskocit navigáciu

Streľby veliteľstva pozemných síl na výbornú


Streľby veliteľstva pozemných síl na výbornú

Celkovo 54 príslušníkov veliteľstva pozemných síl úspešne absolvovalo vo štvrtok 21. marca 2024 zdokonaľovaciu prípravu k cvičeniu v streľbe z ručných zbraní v priestoroch bezbariérovej strelnice vo Vojenskom výcvikovom priestore Sučany pri Martine.

 
„Príslušníci veliteľstva pozemných síl, ktorí dnes absolvovali preverenie schopností v streľbe z ručných zbraní sú profesionáli, pretože všetci splnili podmienky cvičenia aj napriek prevahe kancelárskej práce nad výcvikom. Správali sa disciplinovane a tým zabezpečili bezproblémový priebeh celých strelieb,“ potvrdil riadiaci strelieb plukovník Štefan Rigas po ukončení zamestnania.


V prvom cvičení v streľbe zo samopalu všetci PrV s výnimkou štyroch splnili cvičenie s hodnotením výborne a pri streľbe z pištole všetci profesionálni vojaci dosiahli hodnotenie splnil. Marcová zdokonaľovacia príprava v streľbe bola prvá v tomto roku a profesionálni vojaci veliteľstva tak využili jedinečnú možnosť udržať alebo zlepšiť svoje hodnotenie, čo sa aj podarilo. V rámci celodenného zamestnania absolvovali všetci cvičiaci celkovo šesť pracovísk, na ktorých si mohli preveriť útočné a obranné techniky boja zblízka, ošetrovanie zraneného pod paľbou, manipuláciu so zbraňou ako aj strelecký nácvik činnosti na palebnej čiare.


Streľby veliteľstva pozemných síl na výbornúStreľby veliteľstva pozemných síl na výbornúStreľby veliteľstva pozemných síl na výbornú

Autor: Sek vel.PS , Foto: nrtm. Róbert Hložka - Dátum: 22.03.2024
Čítanosť: 1454
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share