Preskocit navigáciu

Cvičenie Mnohonárodného práporu Vojenských polícií NATO


Cvičenie Mnohonárodného  práporu Vojenských polícií NATO

V pondelok 14. januára začala v poľskom meste Minsk Mazowiecki prvá prípravná časť vojenských policajtov Slovenska, Českej republiky, Chorvátska a Poľska pred blížiacim sa májovým cvičením „Sharp Lynx 2019“.
Workshop Mnohonárodného práporu Vojenskej polície NATO (NATO MNMPBAT) prebiehal do piatku 18. januára. Hlavnou náplňou workshopu bolo zaistenie operačnej pripravenosti celého štábu. Štáb práporu má po prevzatí predsedníctva riadiaceho výboru Chorvátskou republikou novú podobu. V jeho čele pre tento rok stojí príslušník Odboru Krízového manažmentu, Výcviku a Kynológie, VP major Jaroslav Slančík.
Hlavnou úlohou veliteľa práporu bolo počas týždenného workshopu v Poľsku najmä stmelenie veliaceho jadra. Jednotlivé štábne skupiny si ujasnili pôsobnosti, zrevidovali logistické a personálne dispozície a stanovili štandardné operačné postupy - to všetko v súlade s príslušnými doktrínami.
NATO MNMPBAT je predurčený pre pôsobenie v zahraničných operáciách NATO a je schopný plniť širokú škálu špecifických činností. Simulácia takejto operácie prebehne pri záverečnom cvičení „Sharp Lynx 2019“ v chorvátskom Záhrebe. Operačný rozkaz pre splnenie úlohy obdrží veliteľ práporu major Slančík v Liptovskom Mikuláši, kde sa v dňoch 25. – 29. 3. 2019 uskutoční posledný štábny nácvik.


Prebehlo prvé z troch cvičení MNMPBAT Vojenských polícií NATOPrebehlo prvé z troch cvičení MNMPBAT Vojenských polícií NATOPrebehlo prvé z troch cvičení MNMPBAT Vojenských polícií NATOPrebehlo prvé z troch cvičení MNMPBAT Vojenských polícií NATO

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 23.01.2019
Čítanosť: 8077
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share