Preskocit navigáciu

Zdokonaľovací výcvik v Základni výcviku a mobilizačného doplňovania


Zdokonaľovací výcvik v Základni výcviku a mobilizačného doplňovania
Príslušníci Výcvikovej jednotky vojenských misií (ďalej VJVM) sa držia hesla, že cieľom vzdelávania je posúvanie hraníc našich vedomostí, a preto sa oni sami stali študentmi a v dňoch 10. až 14. júna 2019 hostili na svojej pôde „British Military Advisory Training Team“ (BMATT, Britský vojenský poradný výcvikový tím), ktorý má svoju základňu v českom Vyškove.
Britský tím bol zložený z dôstojníka a poddôstojníka a ponúkol kombináciu prednášok zo základných inštruktorských schopností a vojenských zručností dôležitých pre pôsobenie v operáciách na podporu mieru. Tento projekt „trénuj trénera/inštruktora“ je veľmi efektívny a často využívaný po celej Európe.
Slovenskí vojaci však prekvapili úrovňou svojich vedomostí a inštruktorských schopností, a tak sa z daného kurzu stal plodný týždeň so vzájomnou výmenou informácií a skúseností. Pre britských kolegov bol celý týždeň až natoľko zaujímavý, že plánujú začať dlhodobú a užšiu spoluprácu so Základňou výcviku a mobilizačného doplňovania v Martine.
pre VJVM bolo osvieženie si komunikácie v anglickom jazyku a rozšírenie si obrazu o tom, ako jednoducho prinášať podstatné informácie príslušníkom zaradených do výcviku a o akých operačných postupoch učiť, aby sa zvýšila úroveň pôsobenia našich vojakov v zahraničných misiách. 

foto1foto1foto1

Autor: VJVM , Foto: VJVM - Dátum: 20.06.2019
Čítanosť: 5011
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share