Preskocit navigáciu

Slovenská generalita v posádke Topoľčany


Slovenská generalita v posádke Topoľčany

Posádka Topoľčany sa v dňoch 20. a 21. októbra stala hostiteľskou pôdou pre vzácnych hostí. V priestoroch posádkového klubu 1. mechanizovanej brigády sa zišla generalita Slovenskej republiky na svojej pravidelnej členskej schôdzi Klubu generálov Slovenskej republiky.

Veliteľ 1. mechanizovanej brigády brigádny generál Alexander Kollárik mal tú česť v posádke, ktorej velí, privítať vyše tridsať slovenských generálov združených v tomto klube, na čele s predsedom pánom generálporučíkom v.v. Petrom Vojtekom.

Ešte pred samotným začiatkom zasadnutia členskej schôdze sa členovia Klubu generálov presunuli do Posádkovej strelnice Lipovník, kde si pre nich za riadenia poručíka Andreja Pravdu príslušníci 103. roty podpory velenia Topoľčany spoločne s príslušníkmi 51. výcvikovej základne Žilina pripravili streľby z najnovších zbraní zavedených do OS SR. Konkrétne si mali možnosť zastrieľať z útočnej pušky M4A1 a z pištole Glock-17, čo členovia klubu vysoko ocenili a zároveň vyjadrili spokojnosť jednak s predvedenými ukážkami, ako aj celkovou prípravou jednotlivých pracovísk.

V popoludňajších hodinách veliteľ brigády brigádny generál Alexander Kollárik prítomným generálom v krátkosti predstavil útvary a jednotky, ktorým brigáda velí a oboznámil hostí o poslaní, organizačnej štruktúre, ako aj o rozvoji prvej brigády a rozhodujúcich úlohách, ktoré nás čakajú v najbližšom výcvikovom období.

Program neskôr pokračoval samotným rokovaním a to už aj za prítomnosti náčelníka Generálneho štábu OS SR generála Daniela Zmeka. Počas zasadnutia predseda Klubu generálov generálporučík v.v. Peter Vojtek poďakoval veliteľovi prvej brigády za prípravu nielen zaujímavého dopoludňajšieho programu v posádkovej strelnici, ale aj za organizačné a materiálne zabezpečenie priestorov konania schôdze. Deň pokračoval neformálnym posedením, priateľskými rozhovormi a zábavou spestrenou vystúpením dua – príslušníkov Vojenskej hudby OS SR zo Sliača.


Slovenská generalita v posádke TopoľčanySlovenská generalita v posádke TopoľčanySlovenská generalita v posádke TopoľčanySlovenská generalita v posádke TopoľčanySlovenská generalita v posádke TopoľčanySlovenská generalita v posádke TopoľčanySlovenská generalita v posádke TopoľčanySlovenská generalita v posádke TopoľčanySlovenská generalita v posádke TopoľčanySlovenská generalita v posádke TopoľčanySlovenská generalita v posádke TopoľčanySlovenská generalita v posádke TopoľčanySlovenská generalita v posádke TopoľčanySlovenská generalita v posádke TopoľčanySlovenská generalita v posádke TopoľčanySlovenská generalita v posádke TopoľčanySlovenská generalita v posádke TopoľčanySlovenská generalita v posádke TopoľčanySlovenská generalita v posádke TopoľčanySlovenská generalita v posádke TopoľčanySlovenská generalita v posádke TopoľčanySlovenská generalita v posádke TopoľčanySlovenská generalita v posádke TopoľčanySlovenská generalita v posádke TopoľčanySlovenská generalita v posádke Topoľčany

Autor: Ve1.mb , Foto: Ve1.mb - Dátum: 23.10.2023
Čítanosť: 1370
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share