Preskocit navigáciu

Streľby strelcov operátorov BVP-2, BVP-1K a BPsV 1.mb


Streľby strelcov operátorov BVP-2, BVP-1K a BPsV 1.mb

V prvý decembrový týždeň sa na posádkovej strelnici Devičany uskutočnil sústredený výcvik strelcov-operátorov BVP-2, BVP-1K a BPsV prvej mechanizovanej brigády. Príslušníci 11.mpr Martin, 12.mpr Nitra a 13.mpr Levice si za riadenia zamestnania nadporučíka Tomáša Záňa prehĺbili vedomosti a zručnosti strelcov-operátorov pri ovládaní zbraňových systémov.

Zamestnanie, ktoré riadil a zabezpečoval 11. mechanizovaný prápor bolo rozdelené na tri učebné pracoviská: Pracovisko č. 1 streľba z miesta na pohybujúce sa a miznúce ciele, streľba za pohybu a počas zastavenia na pohybujúce sa a miznúce ciele. Pracovisko č. 2 náuka o výzbroji a munícii. Na treťom učebnom pracovisku si profesionálni vojaci preopakovali základy a pravidlá streľby.

Príslušníci všetkých troch práporov prvej mechanizovanej brigády si úlohy sústredeného výcviku na posádkovej strelnici Devičany, splnili bez nedostatkov. Pre skúsených profesionálnych vojakov to bolo preopakovanie zručností a skúseností, pre nových príslušníkov výcvik znamenal získanie praktických skúseností a rady skúsených starších kolegov.


Streľby strelcov operátorov BVP-2, BVP-1K a BPsV 1.mbStreľby strelcov operátorov BVP-2, BVP-1K a BPsV 1.mbStreľby strelcov operátorov BVP-2, BVP-1K a BPsV 1.mbStreľby strelcov operátorov BVP-2, BVP-1K a BPsV 1.mbStreľby strelcov operátorov BVP-2, BVP-1K a BPsV 1.mbStreľby strelcov operátorov BVP-2, BVP-1K a BPsV 1.mbStreľby strelcov operátorov BVP-2, BVP-1K a BPsV 1.mbStreľby strelcov operátorov BVP-2, BVP-1K a BPsV 1.mb

Autor: 11.mpr , Foto: 11.mpr - Dátum: 08.12.2023
Čítanosť: 619
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share