Preskocit navigáciu

Odborná príprava personálu do operácie ISAF


Odborná príprava personálu do operácie ISAF V učebných a výcvikových priestoroch 21. zmiešaného mechanizovaného práporu v Trebišove dňa 15. júna 2010 bola zahájená odborná príprava príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky (OS SR) predurčených do operácie ISAF v Afganistane na úrovni veliteľa jednotiek a štábu práporu, ktorá potrvá do 25. júna 2010. Prípravy sa zúčastňuje viac ako 70 profesionálnych vojakov OS SR.
Zamestnanie zahájil CPT. Brandon BOND, ktorý spolu s ďalšími šiestimi príslušníkmi armády USA toto zamestnanie vedú. V súčasnosti prebieha prevažne teoretická príprava, ktorej cieľom je v prvotných fázach podať tie najzákladnejšie informácie o krajine pôsobenia, o kultúre i o etnických zvykoch miestneho obyvateľstva.
Hlavným cieľom zamestnania je plánovanie a vykonávanie operácii so zameraním na konvoje v prostredí CIED a COIN. Tento zámer korešponduje aj so schváleným harmonogramom prípravy, ktorý má vo svojej štruktúre zahrnuté aj záverečné plánovacie cvičenie v dňoch 22. až 24. júna 2010.

Odborná príprava personálu do operácie ISAFOdborná príprava personálu do operácie ISAFOdborná príprava personálu do operácie ISAFOdborná príprava personálu do operácie ISAFOdborná príprava personálu do operácie ISAFOdborná príprava personálu do operácie ISAF

Autor: npor. PhDr. Rastislav KENTOŠ , Foto: npor. PhDr. Rastislav KENTOŠ - Dátum: 15.06.2010
Čítanosť: 11834
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share