Preskocit navigáciu

Deň boja za slobodu a demokraciu


Deň boja za slobodu a demokraciu
Príslušníci veliteľstva síl výcviku a podpory si v utorok 16. novembra 2010 slávnostným nástupom pripomenuli Deň boja za slobodu a demokraciu.

V úvode nástupu zaznela hymna Slovenskej republiky a následne bol prečítaný rozkaz prezidenta Slovenskej republiky ku Dňu boja za slobodu a demokraciu. Ďalej vystúpil veliteľ síl výcviku a podpory generálmajor Peter Vojtek, ktorý vo svojom príhovore vyzdvihol odvahu všetkých mladých ľudí, ktorí sa 17. novembra 1989 dokázali postaviť proti vtedajšiemu režimu, napriek ťažkostiam a problémom, ktoré ich zato čakali. „V novembri v roku 1989 nikto z nás netušil, akým spôsobom táto udalosť ovplyvní ďalší vývin našej spoločnosti, že sa rozpadne Československá republika a o niekoľko rokov neskôr budeme v štruktúrach EU a NATO, v organizáciách, proti ktorým sme dovtedy stáli,“ zdôraznil vo svojom príhovore veliteľ síl generálmajor Peter Vojtek.

17. november 1989 patrí k významným dňom novodobých dejín Slovenka, od ktorého sa v našej spoločnosti začala odvíjať zásadná transformácia vo všetkých oblastiach života. Na Slovensku je deň 17. november uznaný ako štátny sviatok a zároveň je aj dňom pracovného pokoja.

Deň boja za slobodu a demokraciuDeň boja za slobodu a demokraciuDeň boja za slobodu a demokraciuDeň boja za slobodu a demokraciu

Autor: npor. Ján Brezula , Foto: npor. Ján Brezula - Dátum: 16.11.2010
Čítanosť: 19704
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share