Preskocit navigáciu

Príslušníci SVaP položili vence na hroby obetí


Príslušníci SVaP položili vence na hroby obetí

Pri príležitosti piateho výročia leteckej tragédie vojenského lietadla AN-24 položili v stredu 19. januára 2011 príslušníci síl výcviku a podpory v posádkach Trenčín a Hlohovec vence na hroby obetí a minútou ticha si uctili pamiatku svojich kolegov a priateľov.

Zástupca veliteľa síl výcviku a podpory brigádny generál Juraj Krištofovič spolu s príslušníkmi veliteľstva síl a vojenským duchovným najskôr položil veniec k hrobu zosnulého podplukovníka Ľuboša Beláka v Trenčianskej Turnej a následne sa zúčastnil na pietnej spomienke obetí v posádke Hlohovec. Zádušnú sv. omšu za príslušníkov Ozbrojených síl SR vracajúcich sa z mierovej misie KFOR v Kosove, ktorí tragicky zahynuli pri leteckej nehode blízko maďarskej obce Hejce, celebroval vojenský duchovný podplukovník Stanislav Lipka v priestore kaplnky vojenského útvaru v Hlohovci. Brigádny generál Krištofovič spolu s veliteľom Spoločnej logistickej podpornej skupiny plukovníkom Banášom, veliteľmi multifunkčného a dopravného práporu podplukovníkom Ličkom a podplukovníkom Muríňom a s príslušníkmi vojenských útvarov z Hlohovca následne položili vence k hrobom podplukovníka Jozefa Bigasa a majora Vladimíra Sopúcha na mestskom cintoríne v Hlohovci.

K hrobu zosnulého nadporučíka Jána Hejduka na miestnom cintoríne v obci Tuchyňa položili v piatok 21. januára 2011 veniec spolu s rodičmi príslušníci síl výcviku a podpory podplukovník Hilčík a kapitán Nagy. Pietny akt vykonal vojenský duchovný podplukovník Lipka.


Príslušníci SVaP položili vence na hroby obetíPríslušníci SVaP položili vence na hroby obetíPríslušníci SVaP položili vence na hroby obetíPríslušníci SVaP položili vence na hroby obetíPríslušníci SVaP položili vence na hroby obetí 2Príslušníci SVaP položili vence na hroby obetí 2Príslušníci SVaP položili vence na hroby obetí 2Príslušníci SVaP položili vence na hroby obetí 4Príslušníci SVaP položili vence na hroby obetí 4

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 19.01.2011
Čítanosť: 24579
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share