Preskocit navigáciu

Štátny tajomník MO SR navštívil veliteľstvo SVaP


Štátny tajomník MO SR navštívil veliteľstvo SVaP

V pondelok 21. februára 2011 navštívil Štátny tajomník Ministerstva obrany Slovenskej republiky PhDr. Róbert ONDREJCSÁK, PhD. v rámci pracovnej cesty do posádky Trenčín aj Veliteľstvo síl výcviku a podpory OS SR v Trenčíne, kde ho privítal veliteľ síl generálmajor Peter VOJTEK spolu so svojím zástupcom brigádnym generálom Jurajom Krištofovičom.

Jednalo sa o prvú pracovnú návštevu štátneho tajomníka na veliteľstve síl, v úvode ktorej mu veliteľ síl vo svojom brífingu prezentoval históriu, poslanie a štruktúru síl výcviku a podpory, ich miesto v štruktúre Ozbrojených síl SR a podrobnejšie ho informoval o priamo podriadených útvaroch dislokovaných na území Slovenskej republiky. Generál Vojtek hovoril o úlohách, ktoré jednotlivé útvary plnia i o problémoch, ktoré treba riešiť pri ich zabezpečení. Témou spoločnej diskusie boli otázky vzájomnej spolupráce síl výcviku a podpory s Akadémiou ozbrojených síl SR ako aj možná spolupráca s Armádou Českej republiky. V závere návštevy odovzdal veliteľ síl Štátnemu tajomníkovi MO SR pamätnú plaketu síl výcviku a podpory a zbierku bulletínov vydaných v minulom roku.


Štátny tajomník MO SR navštívil veliteľstvo SVaP Štátny tajomník MO SR navštívil veliteľstvo SVaP Štátny tajomník MO SR navštívil veliteľstvo SVaP Štátny tajomník MO SR navštívil veliteľstvo SVaP Štátny tajomník MO SR navštívil veliteľstvo SVaP 2Štátny tajomník MO SR navštívil veliteľstvo SVaP 2Štátny tajomník MO SR navštívil veliteľstvo SVaP 2

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 21.02.2011
Čítanosť: 20665
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share