Preskocit navigáciu

Príslušníci VVŠK navštívili veliteľstvo SVaP


Príslušníci VVŠK navštívili veliteľstvo SVaP

Vo štvrtok 28. apríla 2011 navštívili veliteľstvo Síl výcviku a podpory v Trenčíne príslušníci Vyššieho veliteľsko-štábneho kurzu Akadémie Ozbrojených síl z Liptovského Mikuláša, ktorých cieľom bolo zoznámiť sa so štruktúrou, poslaním a hlavnými úlohami Síl výcviku a podpory Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Dôstojníci v hodnostiach majora, ktorí v týchto mesiacoch navštevujú polročný kariérny kurz pre dôstojníkov OS SR na hodnosť organizovaný Centrom vzdelávanie Akadémie Ozbrojených síl, navštívili počas študijnej cesty okrem Veliteľstva pozemných síl aj Veliteľstvo síl výcviku a podpory OS SR. Na pôde ich privítal náčelník štábu plukovník gšt. František Hudák a predstavil im program prednášok o silách výcviku a podpory i ich priamo podriadených útvaroch. Po úvodnom slove sa tak dozvedeli o nielen o štruktúre, poslaní a hlavných úlohách veliteľstva ale boli im objasnené aj poslania jednotlivých podriadených útvarov či zásobovacích základní a proces zásobovania operácií medzinárodného krízového manažmentu (MKM). Príslušníci veliteľstva im predstavili úlohy spojovacích základní a zabezpečenie spojenia ozbrojených síl, priblížili štruktúru Spoločnej logistickej podpornej skupiny zo zameraním na ciele síl 2008, jednotky rýchlej reakcie NATO, bojové skupiny ÉU a jej nasadenie do operácií MKM. V záverečnej prednáške im dôstojník logistiky predstavil trendy vývoja vojenskej techniky v rámci podriadených útvarov síl výcviku a podpory.

Prezentované prednášky príslušníkov kurzu zaujali a v spoločnej diskusii s náčelníkom štábu veliteľstva síl plukovníkom gšt. Hudákom dlho diskutovali o sporných otázkach týkajúcich sa súčasnosti a najmä budúceho rozvoja a reorganizačných zmeniem podporných jednotiek Ozbrojených síl SR.


Príslušníci VVŠK navštívili veliteľstvo SVaP 2Príslušníci VVŠK navštívili veliteľstvo SVaP 2Príslušníci VVŠK navštívili veliteľstvo SVaP 2Príslušníci VVŠK navštívili veliteľstvo SVaP 2Príslušníci VVŠK navštívili veliteľstvo SVaP 3Príslušníci VVŠK navštívili veliteľstvo SVaP 3

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 29.04.2011
Čítanosť: 28720
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share