Preskocit navigáciu

Noví regrutanti nastúpili do základného výcviku


Noví regrutanti nastúpili do základného výcviku

V pondelok 1. augusta 2011 sa v Prápore výcviku v Martine hlásilo celkovo 105 novo regrutovaných profesionálnych vojakov, ktorí nastúpili na vykonanie základného vojenského výcviku. 88 z nich bude pripravovaných pre hodnostný zbor mužstva a poddôstojníkov a zo sedemnástich kadetov, absolventov vysokých škôl, sa po absolvovaní základného vojenského výcviku stanú dôstojníci.

Z celkového poštu nastúpilo do základného výcviku aj 8 žien. V priebehu dňa boli noví profesionálni vojaci a vojačky zaradení do evidencie Skupiny personálneho manažmentu, prijali personálne rozkazy na zaradenie do výcviku a prešli vstupnou lekárskou prehliadkou na útvarovom obväzisku. Každý z nich dostal na výstrojnej linke potrebnú výstroj a príjmom na rote Základného vojenského výcviku boli zaradení do výcvikových čiat.

Výcvik profesionálnych vojakov 1. stupňa v prípravnej štátnej službe bude prebiehať pod vedením skúsených inštruktorov základného vojenského výcviku v trvaní 9 týždňov. Po úspešnom absolvovaní výcviku budú profesionálni vojaci dňa 30. septembra 2011 slávnostne vyradení.


Noví regrutanti nastúpili do základného výcviku 2Noví regrutanti nastúpili do základného výcviku 2Noví regrutanti nastúpili do základného výcviku 2Noví regrutanti nastúpili do základného výcviku 2Noví regrutanti nastúpili do základného výcviku 3

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: PrV Martin - Dátum: 02.08.2011
Čítanosť: 18638
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share