Preskocit navigáciu

Velitežská príprava príslušníkov velitežstva


Velitežská príprava príslušníkov velitežstva

     Pravidelne jeden deň v mesiaci je vyčlenený na velitežskú prípravu príslušníkov velitežstva Síl výcviku a podpory. Počas celého výcvikového dňa sú formou prednášok predkladané profesionálnym vojakom nové a aktuálne informácie. Nie inak tomu bolo aj 3. novembra kedy sa príslušníci štábu a velenia zoznámili okrem iného s Problematikou boja s nástražnými výbušnými systémami (populárne C-IED), či Stavom tvorby vojenských predpisov (metodických pokynov), vojenských doktrín a štandardizácie v tomto roku v Silách výcviku a podpory. Ako z uvedeného vidno, záber prednášaných tém je široký a zaujímavý.
     Velitežstvo Síl výcviku a podpory je jedným z troch operačných velitežstiev OS SR a k jeho špecifikám patrí to, že svojou činnosou plne zabezpečuje chod celých ozbrojených síl a rezortu obrany. Na rozdiel od ostatných komponentov OS SR je našou dennodennou „bojovou“ úlohou udrža ozbrojené sily v chode aj miery a pripravova novu „krv“ pre ostatné sily.


Velitežská príprava príslušníkov velitežstva1Velitežská príprava príslušníkov velitežstva1Velitežská príprava príslušníkov velitežstva1Velitežská príprava príslušníkov velitežstva1

Autor: mjr. Štefan Zemanovič , Foto: kpt. Ján Brezula - Dátum: 04.11.2011
Čítanos: 12669
Verzia pre tlač

Skoči na menu


Share