Preskocit navigáciu

Vyvrcholenie výcviku dopravného práporu na Lešti


Vyvrcholenie výcviku dopravného práporu na Lešti

     Vyvedením vo VP VO Lešť vyvrcholila poľná príprava jednotiek Dopravného práporu Hlohovec vo VR 2012. Vyvedenie bolo ukončené vykonaním Veliteľsko-štábneho cvičenia štábu útvaru s podporou konštruktívnej simulácie (CAX) a vykonaním Odborného taktického cvičenia Dopravnej roty v trvaní troch dní v termíne 24.4. – 26.4.2012 za podpory prostriedkov živej simulácie (MILES).
     Zámerom veliteľa Dopravného práporu bolo zvýšiť úroveň pripravenosti štábu a príslušníkov jednotiek a tým vytvoriť podmienky na úspešné vykonanie certifikácie NSE pre NRF 2013. Zároveň pripraviť útvar na prácu v medzinárodnom prostredí a na plnenie úloh v rámci medzinárodného cvičenia CAPABLE LOGISTICIAN 2013 o čom sa 25.4.2012 osobne presvedčil aj zástupca veliteľa Síl výcviku a podpory OS SR brigádny generál Josef POKORNÝ, PhD.
     Zástupca veliteľa síl vykonal počas kontroly OTC krátku návštevu MS Lešť – Riečky, kde mu náčelník štábu MS kpt. Baran krátkou prezentáciou predstavil poslanie a úlohy, ktoré MS plní v štruktúre ZZZT-5 Martin. Ďalej mu riaditeľ Ústavu špeciálneho zdravotníctva a výcviku MO SR plukovník Svetozár BOHUŠ predstavil možnosti využitia ústavu pre potreby ozbrojených síl SR.
     Na záver kontroly brigádny generál POKORNÝ skonštatoval, že vysoké ciele, ktoré si príslušníci práporu pred vyvedením vytýčili sú schopní plniť v medzinárodnom prostredí, v prípade nasadenia príslušníkov ako súčasť NSE pre NRF 2013, prípadne počas  medzinárodného cvičenia, ktoré bude vykonané na území SR vo výcvikovom roku 2013.


Vyvrcholenie výcviku dopravného práporu na Lešti1Vyvrcholenie výcviku dopravného práporu na Lešti1Vyvrcholenie výcviku dopravného práporu na Lešti1Vyvrcholenie výcviku dopravného práporu na Lešti1Vyvrcholenie výcviku dopravného práporu na Lešti2Vyvrcholenie výcviku dopravného práporu na Lešti2Vyvrcholenie výcviku dopravného práporu na Lešti2Vyvrcholenie výcviku dopravného práporu na Lešti2Vyvrcholenie výcviku dopravného práporu na Lešti3Vyvrcholenie výcviku dopravného práporu na Lešti3

Autor: mjr. Vicena , Foto: nrtm. Novomestský - Dátum: 26.04.2012
Čítanosť: 14521
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share