Preskocit navigáciu

Spoločný výcvik slovenských a českých kynológov


Spoločný výcvik slovenských a českých kynológov

V termíne 26. – 30. augusta 2013 sa vedúci oddelenia kynológie riaditeľstva Vojenskej polície /ďalej len VP/ Bc. Ivan Lakomčík zúčastnil spoločne s príslušníkmi VP – psovodmi z Útvaru VP Topoľčany rtm. Ing. Ivanom Križalkovičom a z Útvaru VP Prešov rtm. Petrom Mackom a ich služobnými psami v kategóriách na detekciu omamných a psychotropných látok /drogy/ a detekciu výbušnín kondičnej prípravy psovodov a služobných psov Vojenskej polície Českej republiky v posádke Sedlec-Vícenice u Náměště nad Oslavou. Výcvik bol prispôsobovaný na reálne nasadenie služobných psov v zmysle kategórie, vyhľadávanie omamných a psychotropných látok a výbušnín v sťažených podmienkach, zadržanie páchateľa napr. vo vode z člna, nácvik nástupu - výstupu a preletu psovodov a služobných psov helikoptérou.

Účasť príslušníkov Vojenskej polície na uvedenom podujatí prispieva k výmene skúseností a získaniu nových poznatkov a trendov pri výcviku služobných psov Vojenskej polície. V budúcom roku 2014 sa podobný kooperačný výcvik uskutoční na území Slovenskej republiky.


Spoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológovSpoločný výcvik slovenských a českých kynológov

Autor: VP , Foto: VP - Dátum: 06.09.2013
Čítanosť: 12288
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share