Preskocit navigáciu

Sily výcviku a podpory prepodriadili základne


Sily výcviku a podpory prepodriadili  základne


Posádkový klube v Trenčíne bol 19. decembra svedkom slávnostného odovzdania logistických základní do podriadenosti novovznikajúceho Úradu logistického zabezpečenia a Základne stacionárnych komunikačných a informačných systémov do priamej podriadenosti Štábu pre podporu operácii Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Od 1. januára sa od Síl výcviku a podpory po takmer dvanástich rokoch odčleňuje:

• Multifunkčná zásobovacia základňa západ Nemšová,
• Multifunkčná zásobovacia základňa VÝCHOD Poprad,
• Zásobovacia základňa zásobovaciej triedy 3 Zemianske Kostoľany,
• Zásobovacia základňa zásobovacej triedy 5 Martin ,
• Výcvikové analytické a zásobovacie centrum RCHBO Čereňany,
• Metrologický a skúšobný ústav logistiky Žilina,
• Základňa stacionárnych komunikačných a informačných systémov Trenčín,

V úvode slávnostného aktu podali hlásenie predsedovia komisií o stave pripravenosti prepodriaďovaných základní. Za logistícké základne podal hlásenie predseda komisie plukovník Jozef Ševčík – zástupca náčelníka Odboru logistiky ŠbPO GŠ OS SR a za Základňu stacionárnych komunikačných a informačných systémov plukovník Ivan Ilavský – náčelník Odboru podpory velenia ŠbPO GŠ OS SR .
Samotný slávnostný akt preberania základní potvrdili svojim podpisom na protokoloch predsedovia komisii, veliteľ Síl výcviku a podpory (SVaP) Ozbrojených síl SR plukovník Martin Stoklasa a brigádny generál Juraj Krištofovič – náčelník Štábu pre podporu operácií(ŠbPO) Generálneho štábu OS SR.

Veliteľ síl výcviku a podpory plukovník Martin Stoklasa ocenil veliteľov základní za odvedenú prácu v prospech ozbrojených síl v štruktúre síl pamätnými odznakmi veliteľa I. a II. stupňa.

Náčelník ŠbPO a Veliteľ SVaP vo svojich príhovoroch poďakovali za odvedenú prácu veliteľom základní a zaželali veliteľom v ich ďalšom pôsobení v nových štruktúrach pevné zdravia, šťastie a veľa pracovných úspechov.



Sily výcviku a podpory prepodriadili  základne Sily výcviku a podpory prepodriadili  základne Sily výcviku a podpory prepodriadili  základne Sily výcviku a podpory prepodriadili  základne Sily výcviku a podpory prepodriadili  základne Sily výcviku a podpory prepodriadili  základne Sily výcviku a podpory prepodriadili  základne Sily výcviku a podpory prepodriadili  základne Sily výcviku a podpory prepodriadili  základne Sily výcviku a podpory prepodriadili  základne Sily výcviku a podpory prepodriadili  základne Sily výcviku a podpory prepodriadili  základne Sily výcviku a podpory prepodriadili  základne Sily výcviku a podpory prepodriadili  základne Sily výcviku a podpory prepodriadili  základne Sily výcviku a podpory prepodriadili  základne Sily výcviku a podpory prepodriadili  základne Sily výcviku a podpory prepodriadili  základne

Autor: SeVel , Foto: nrtm. Jaroslav Novomestsky - Dátum: 19.12.2013
Čítanosť: 13487
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share