Preskocit navigáciu

Letecká technika zo Sliača sa sťahuje do Kuchyne


Lietadlá a personál z vojenskej základne na Sliači sa sťahujú do Kuchyne. Sťahovanie techniky a personálu Leteckej základne Sliač do ich dočasného pôsobiska – Dopravného leteckého krídla Kuchyňa sa začalo dňa 20. apríla 2009 preletom prvého lietadla typu MiG-29.

Dôvodom sťahovania je generálna rekonštrukcia vzletovej - pristávacej dráhy a infraštruktúry sliačskej základne.

Samotná dĺžka výluky leteckej základne bude ovplyvnená rýchlosťou stavebných a rekonštrukčných prác na základni Sliač. Odhadovaný čas trvania výluky je jeden rok, počas tohto obdobia sa bude na Záhorí nachádzať okrem iného aj letecká technika typu MiG-29 Fulcrum či L-39 Albatros. Druhá časť základne vrtuľníky Leteckej pátracej a záchrannej služby pôjdu na leteckú základňu do Prešova.

V Kuchyni bude zabezpečovať prevádzku presťahovanej techniky približne 150-200 profesionálnych vojakov zo sliačskej základne, ktorí sa budú v pravidelných intervaloch striedať na plnení úloh výcviku. Úlohy súvisiace s pohotovostným systémom PoSy a NATINADS budú až do ukončenia rekonštrukcie Leteckej základne Sliač plnené a zabezpečované z vojenského letiska na Záhorí, rovnako aj letecký výcvik.

Po ukončení rekonštrukčných prác bude letecká technika premiestnená späť do priestorov Leteckej základne Sliač.

Letecká technika zo Sliača sa sťahuje do KuchyneLetecká technika zo Sliača sa sťahuje do KuchyneLetecká technika zo Sliača sa sťahuje do KuchyneLetecká technika zo Sliača sa sťahuje do Kuchyne

Autor: npor. Tomáš Čiampor , Foto: archiv vvzs - Dátum: 24.04.2009
Čítanosť: 18193
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share