Preskocit navigáciu

Inštruktážno-metodické zamestnanie


Inštruktážno-metodické zamestnanie

       Dňa 20. septembra 2018 v priestoroch Strednej odbornej školy Policajného zboru SR v Pezinku zorganizoval odbor dopravnej polície Prezídia Policajného zboru SR inštruktážno-metodické zamestnanie zamerané na problematiku dokumentovania dopravných nehôd, ktorého sa zúčastnili príslušníci zo všetkých krajských a okresných dopravných inšpektorátov Policajného zboru SR, diaľničných oddelení Policajného zboru SR, Akadémie Policajného zboru SR, stredných odborných škôl Policajného zboru SR, Železničnej polície Policajného zboru SR, odboru kontroly Prezídia Policajného zboru SR a Vojenskej polície.
Na uvedenom zamestnaní boli prezentované prednášky znalcov z Ústavu súdneho inžinierstva Žilinskej univerzity v Žiline a Ústavu znaleckého výskumu a vzdelávania Žilinskej univerzity v Žiline k témam získavania dát z riadiacich jednotiek vozidiel s príkladmi využitia týchto dát pri dokumentovaní dopravných nehôd, využitie laserového skenovania a leteckej fotogrametrie na dokumentovanie miesta dopravnej nehody a metódy efektívneho dokumentovania miesta dopravnej nehody. V rámci zamestnania bola nasimulovaná zrážka dvoch vozidiel v križovatke, pri ktorej boli uvedené metódy dokumentovania miesta dopravnej nehody predstavené v praxi. Na zamestnaní taktiež odznela prednáška zamestnancov odboru bezpečnosti a inšpekcie Generálneho riaditeľstva ŽSR k nehodám v železničnej doprave na železničných priecestiach a prednáška znalca z odvetvia súdneho lekárstva na tému zisťovanie a vyhodnocovanie alkoholu a návykových látok.
Cieľom tohto zamestnania bolo prehĺbenie teoretických vedomostí a praktických zručností dokumentovania miesta dopravnej nehody policajtami a taktiež oboznámenie a praktické ukážky nových metód dokumentovania miesta dopravnej nehody.


Inštruktážno-metodické zamestnanie Inštruktážno-metodické zamestnanie Inštruktážno-metodické zamestnanie

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 20.09.2018
Čítanosť: 6210
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share