Preskocit navigáciu

Prihraničné stretnutie náčelníkov generálnych štábov


Prihraničné stretnutie náčelníkov generálnych štábov

Slovenskí a maďarskí náčelníci generálnych štábov sa včera v rámci bilaterálnych rokovaní stretli v obci Tomášov. Generál Daniel ZMEKO a generál Gábor BÖRÖNDI diskutovali o bezpečnostnej situácii v Európe, ako aj o bilaterálnej obrannej a vojenskej spolupráci. Stretnutie bolo zamerané na výmenu informácií o aktuálnom stave a vývoji ozbrojených síl, regionálnych bezpečnostných výzvach, vojenskom výcviku a zahraničnom nasadení. Obaja partneri deklarovali, že takéto stretnutia prehĺbia výnimočnú spoluprácu medzi Slovenskom a Maďarskom.

Generál Gábor BÖRÖNDI navštívil Slovensko prvýkrát od svojho nástupu do velenia maďarských obranných síl. Podľa tradície cezhraničných stretnutí v minulosti sa generáli v roku 2024 opäť stretnú v Maďarsku.


Prihraničné stretnutie náčelníkov generálnych štábovPrihraničné stretnutie náčelníkov generálnych štábovPrihraničné stretnutie náčelníkov generálnych štábovPrihraničné stretnutie náčelníkov generálnych štábovPrihraničné stretnutie náčelníkov generálnych štábov

Autor: OS SR , Foto: OS SR - Dátum: 08.12.2023
Čítanosť: 1468
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share