Preskocit navigáciu

Po 66 rokoch činnosti sa zatvárajú brány skladu


Po 66 rokoch činnosti sa zatvárajú brány skladu  

Z dôvodu  skončenia činnosti skladu výzbroje v Moldave nad Bodvou sa v stredu 28. decembra 2011 uskutočnil posledný slávnostný nástup príslušníkov a zamestnancov skladu.  Slávnostného nástupu sa za Veliteľstvo síl výcviku a podpory OS SR (VSVaP) zúčastnil náčelník štábu plukovník gšt. František Hudák, ktorý pri tejto príležitosti osobne odovzdal pamätné mince a ďakovné listy veliteľa  SVaP.  Oceneným profesionálnym vojakom poďakoval za  prácu v prospech nielen samotného útvaru,  ale v prospech celých Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Na záver slávnostného nástupu  veliteľ skladu výzbroje major Július Bala,   taktiež vyjadril úprimné poďakovanie za odvedenú prácu a spolu s veliteľom Zásobovacej základne zásobovacej triedy 5 podplukovníkom  Petrom Masárom všetkým prítomným zamestnancom odovzdali ďakovné listy.  

História vzniku  skladu výzbroje sa viaže na povojnové obdobie roku 1945, kedy vznikol z dôvodu uskladnenia koristnej výzbroje, ako 10. zbrojnica v Košiciach. Odvtedy prešiel mnohými reorganizačnými a redislokačnými  zmenami. Medzi najdôležitejšie medzníky skladu výzbroje patrí vybudovanie nového útvaru v Moldave nad Bodvou v roku 1960, rozdelenie útvaru na skladový úsek (sklad výzbroje) a opravárenský úsek) v roku 1990 a zaradenie skladu výzbroje  do podriadenosti výzbrojnej základne, súčasnej  Zásobovacej základne zásobovacej triedy  (ZZT 5) v roku 1993. Sklad výzbroje Moldava nad Bodvou, po svojej 66 ročnej existencii , k 31. decembru 2011 ukončuje svoju činnosť.  

Hlavnou úlohou skladu výzbroje začleneného do štruktúry Zásobovacej základne zásobovacej triedy 5 bolo zabezpečenie útvarov a zariadení Ozbrojených síl Slovenskej republiky výzbrojným materiálom, bojovou technikou a náhradnými dielcami a vykonávanie všetkých činností spojených s týmto zabezpečením. Sklad výzbroje taktiež zabezpečoval nakladanie s prebytočným a neupotrebiteľným majetkom štátu, od posudzovania majetku až po konečnú likvidáciu majetku.  

 


Po 66 rokoch činnosti sa zatvárajú brány skladuPo 66 rokoch činnosti sa zatvárajú brány skladuPo 66 rokoch činnosti sa zatvárajú brány skladuPo 66 rokoch činnosti sa zatvárajú brány skladuPo 66 rokoch činnosti sa zatvárajú brány skladuPo 66 rokoch činnosti sa zatvárajú brány skladuPo 66 rokoch činnosti sa zatvárajú brány skladu

Autor: VSVaP,ZZ ZT5 , Foto: Tomaš POVODA - Dátum: 29.12.2011
Čítanosť: 14411
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share