Preskocit navigáciu

Skvelá reprezentácia Slovákov a Srbov v misii UNFICYP


Skvelá reprezentácia Slovákov a Srbov v misii UNFICYP

K účasti na mnohonárodných vojenských operáciách, kde svojimi operačnými znalosťami a schopnosťami príslušníci jednotlivých krajín plnia náročné úlohy vyplývajúce z Mandátu a poslania príslušnej misie, neodmysliteľne patrí aj preukázanie fyzickej pripravenosti a národného ducha týchto príslušníkov na medzinárodných podujatiach, akými je aj v rámci misie UNFICYP prestížna súťaž „Military Skills Competition“, kde môžu všetci vzorne a s hrdosťou reprezentovať svoju krajinu.

Vojenská súťaž Military Skills Competition je neodmysliteľnou súčasťou v rámci misie UNFICYP, ktorá sa koná pravidelne každých 6 mesiacov s možnosťou porovnania si všestranných vojenských spôsobilosti v rôznych disciplínach, ktoré sú náročné nielen fyzicky, ale aj psychicky pre každého súťažiaceho, keďže sa jedná o tímovú prácu celku a nielen jednotlivca. Keďže Sektor 4 je špecifický svojou mnohonárodnosťou preto aj v tejto súťaži bol spoločne reprezentovaný tímom príslušníkov SLOVCON v zložení kpt. Štefan Varga, rtm. Martin Kontúr, rtn. Vladimír Kollár, des. Monika Černáková, des. Milan Tkáč ako aj SERBCON kpt. Bojan Lakanovič, des. Dejan Radina, voj. Perica Jepure a voj. Goran Stajič.

Úspechy slovákov v tejto súťaži sú už tradíciou a aj tentokrát v náročných terénnych a klimatických podmienkach slovenskí spolu so srbskými príslušníkmi podali z pomedzi 9 tímov z jednotlivých sektorov a veliteľstva UNFICYP skvelý výkon. No aj napriek všetkej snahe počet získaných bodov v tabuľke umiestnenia jednotlivých družstiev nebol postačujúci k obhájeniu posledných troch víťazstiev a posunul ich na čestné tretie miesto, ktorému sa dostalo uznania aj od iných národností pôsobiacich v jednotlivých Sektoroch a na veliteľstve.

Na záver súťaže hlavná predstaviteľka misie UNFICYP na Cypre Lisa Buttenheim vysoko vyzdvihla náročnú intenzívnu prípravu všetkých zúčastnených a poďakovala súťažiacim za ich skvelý výkon ako aj fanúšikom za ich povzbudzovanie, ktorí do poslednej chvíle fandili a držali prsty svojím reprezentantom.


1111222

Autor: kpt. Zuzana Miženková , Foto: kpt. Michal Harnádek, rtn. Martin Mruz - Dátum: 01.06.2012
Čítanosť: 11724
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share