Preskocit navigáciu

Nový pridelenec obrany USA v SR poctil svojou návštevou vzdušné sily


Nový pridelenec obrany USA v SR poctil svojou návštevou vzdušné sily

Dňa 22. augusta 2012 navštívil vzdušné sily nový pridelenec obrany v Slovenskej Republike podplukovník Larry D. Harrison v sprievode leteckého pridelenca USA podplukovníka Christophera Burelliho.

Pracovnú návštevu zahájila americká delegácia na pôde brigády velenia, riadenia a prieskumu vo Zvolene. Po úvodnej prezentácii veliteľom zvolenskej brigády plukovníkom gšt. Jurajom Grivnom prebehla plodná diskusia aj na tému nadchádzajúceho taktického hodnotenia tohto útvaru zo stupňa NATO v rámci programu NATO TACEVAL. V rámci návštevy bola tiež vykonaná prehliadka priestorov Operačného centra, počas ktorej boli hostia majorom Rastislavom Fidesom oboznámení s činnosťou jednotlivých stanovísk a pozícií.

Následne delegácia pokračovala v pracovnej návšteve na leteckej základni Sliač. Tu ich privítal a sprevádzal zástupca veliteľa podplukovník Martin Hronec. V priestoroch trenažérového centra im bola formou prezentácie podaná informácia o histórii, úlohách, poslaní a štruktúre tejto leteckej základne. Súčasťou programu bola aj statická ukážka lietadiel MiG-29 a L-39.

Pridelenec obrany podplukovník Harrison sa na záver poďakoval za prijatie a vyjadril presvedčenie v perspektívnu spoluprácu do budúcnosti.


111122223333444

Autor: vvzs , Foto: bvrps Zvolen, zk sliač - Dátum: 23.08.2012
Čítanosť: 8973
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share