Preskocit navigáciu

Profesionálni vojaci a zamestnanci ZaSKIS-u sú činní aj mimo kasární


Profesionálni vojaci a zamestnanci ZaSKIS-u sú činní aj mimo kasární
Dňa 17.11. 2012 sa v Trenčíne konal 3.ročník Behu o pohár festivalu HoryZonty . Jeho hlavný organizátor a riaditeľ pretekov mjr. Ing. Juraj Hudák s manželkou Jitkou, príslušníci ZaSKIS Trenčín, si ako každoročne zavolali na pomoc okrem iných, aj takmer 20 svojich kolegov zo základne. Pomocnú ruku priložil aj NŠ VelSVaP plk. gšt. Ing. Martin Stoklasa, ktorý sa podujal robiť rozhodcu pretekov. Ráno o siedmej hodine sa zišli pred Posádkovým klubom Trenčín a robili všetko pre to, aby sa pretekári cítili ako doma. Veď nachystanie tratí a originálneho občerstvenia ( chleba s masťou a cibuľou ), postavenie atrakcií pre deti, či upravenie priestoru preteku dá poriadne zabrať.
Už pri prezentácii dostali detskí pretekári balík plný sladkostí. A keďže mali na vyšantenie sa nachystaný nafukovací hrad a tí starší aj lezeckú stenu, čakanie na štart bolo pre nich zábavou.
Nový účastnícky rekord 77 pretekárov v hlavnom behu na 5800m, v ktorom mal ZaSKIS tiež zastúpenie, organizátora podujatia veľmi potešil. No väčšiu radosť mal z rekordnej účasti detí, ktoré boli rozdelené spolu do dvanástich kategórií. 144 veselých detských úsmevov, ktoré si po dobehnutí cieľom okrem Pamätného listu odniesli aj malú pozornosť, nenechalo chladným ani primátora mesta Trenčín Mgr. Richarda Rybníčka, ktorý pôvodne prišiel na otvorenie pretekov. Jeho nadšenie bolo tak veľké, že sa rozhodol zotrvať do záveru a spolu s Jurajom Hudákom odovzdať ceny pre víťazov všetkých kategórií.
Po odovzdaní cien znovu rýchlo pobaliť a konečne si vydýchnuť... Poobede po pol tretej odchádzajú autá usporiadateľov a majú pred sebou 4.ročník. Organizátori veria, že bude znovu rekordný a to nielen počtom pretekárov, či atrakcií pre deti, ale aj účasťou ZaSKIS-ákov na tomto podujatí. A to nielen ako pretekárov, ale aj tých , ktorý majú záujem spraviť niečo aj pre druhých. Takže ZaSkIS si pod vedením mjr.Ing. Juraja Hudáka plánuje na november 2013 pracovnú sobotu. 
 

foto1foto1foto1foto1foto2foto2foto2foto2foto3foto3foto3

Autor: mjr. Ing. Juraj Hudák - Dátum: 21.11.2012
Čítanosť: 10883
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share