Preskocit navigáciu

Veliteľ Centra riadenia operácií na inšpekcii v Uruzgane


Veliteľ Centra riadenia operácií na inšpekcii v Uruzgane
V rámci inšpekcie nasadených jednotiek v operácii ISAF vykonal 16. apríla na Mnohonárodnej základni v afganskom meste Tarin Kowt veliteľ Centra riadenia operácií Štábu pre operácie Generálneho štábu OS SR plukovník gšt. Daniel Zmeko kontrolu pôsobenia príslušníkov OS SR v provincii Uruzgan.

Pri príležitosti návštevy veliteľa CRO príslušníci poradenského tímu CSS MAT a provinčného rekonštrukčného tímu PRT-U nastúpili pred spoločným sídlom poradenských tímov „Community of Interest 4/205“. Po krátkom príhovore veliteľa CRO nastúpeným príslušníkom inšpekčná skupina absolvovala bezpečnostný brífing a brífing plnenia operačnej úlohy. Dopoludnie vyplnili diskusiou o podmienkach plnenia úloh v priestore operácie.

V rámci programu inšpekčnej návštevy veliteľa CRO prijal veliteľ Kombinovaného tímu Uruzgan (CTU), v zostave ktorého plnia slovenskí vojaci operačnú úlohu. Počas prijatia veliteľ CTU austrálsky plukovník Simon Stuart informoval plukovníka gšt. Zmeka o plnení operačnej úlohy Kombinovaného tímu Uruzgan a mimoriadne kladne hodnotil dosiahnuté výsledky celého poradenského tímu pre bojové zabezpečenie pod slovenským velením. Plukovník Stuart vyzdvihol zásluhy slovenských opravárov delostreleckých systémov D-30, ktorí podľa neho „zachránili“  jedno z najdôležitejších certifikačných cvičení roka v rámci Regionálneho veliteľstva Juh.

Na záver svojho pobytu v Tarin Kowte plukovník gšt. Zmeko poďakoval všetkým nasadeným príslušníkom OS SR v provincii Uruzgan za dobre vykonávanú prácu a zaželal im veľa úspechov pri plnení úloh a šťastný návrat do vlasti.

Veliteľ Centra riadenia operácií na inšpekcii v UruzganeVeliteľ Centra riadenia operácií na inšpekcii v UruzganeVeliteľ Centra riadenia operácií na inšpekcii v UruzganeVeliteľ Centra riadenia operácií na inšpekcii v UruzganeVeliteľ Centra riadenia operácií na inšpekcii v UruzganeVeliteľ Centra riadenia operácií na inšpekcii v UruzganeVeliteľ Centra riadenia operácií na inšpekcii v UruzganeVeliteľ Centra riadenia operácií na inšpekcii v UruzganeVeliteľ Centra riadenia operácií na inšpekcii v UruzganeVeliteľ Centra riadenia operácií na inšpekcii v UruzganeVeliteľ Centra riadenia operácií na inšpekcii v UruzganeVeliteľ Centra riadenia operácií na inšpekcii v Uruzgane

Autor: mjr. Štefan Zemanovič , Foto: kpt. Štefan Andráš, kpt. Martin Miklan - Dátum: 17.04.2013
Čítanosť: 13100
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share