Preskocit navigáciu

Základný vojenský výcvik v Martine absolvuje 106 čakateľov prípravnej služby


Základný vojenský výcvik v Martine absolvuje 106 čakateľov prípravnej služby
Martin sa na deväť týždňov opäť stal domovom pre stošesť novo regrutovaných profesionálnych vojakov, ktorí od 14. októbra v Prápore výcviku absolvujú základný vojenský výcvik. Medzi čakateľmi prípravnej štátnej služby je aj osem žien.
 
Po úspešnom absolvovaní všetkých predpísaných prijímacích procedúr a vystrojení potrebným materiálom v Regionálnom stredisku naturálneho odievania Multifunkčnej zásobovacej základne Západ v Nemšovej, boli nováčikovia zaradení do výcvikových čiat, u ktorých okamžite začal výcvik.
 
Príprava budúcich profesionálnych vojakov sa uskutoční na základe novelizovaných programov základného vojenského výcviku, do ktorých boli zapracované poznatky a skúsenosti získané počas doterajšieho výcviku, ako aj nové požiadavky od zložiek ozbrojených síl SR. Čakatelia absolvujú výcvik zameraný na zvládnutie základných vojenských zručností, ktoré budú preverené vo Výcvikovom priestore Vojenského obvodu Lešť počas výcviku v streleckej príprave, ale najmä pri záverečnom cvičení na posádkovom cvičisku Sučany.
 
Po úspešnom absolvovaní základného vojenského výcviku budú 13. decembra za prítomnosti rodinných príslušníkov a pozvaných hostí slávnostne vyradení a nastúpia do funkcií do svojich prvých vojenských útvarov vo vojenskej kariére.

fotofotofotofotofotofotofotofoto

Autor: rtn. Stanislav Héger , Foto: rzvv - Dátum: 15.10.2013
Čítanosť: 15177
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share